Треньори от Спорт за всички и Металург заминават на обучение в Ливърпул

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 07/11/2019 17:40
Треньори от Спорт за всички и Металург заминават на обучение в Ливърпул

Агенция Проспорт Медиа представи още двама от младите треньори, които ще отпътуват за треньорски курс в Ливърпул и  на 25 ноември ще се представят на директор Ник Маршал в академията на европейския шампион.


Единият е Димитър Димитров (на снимката) от футболен клуб Спорт за всички. Малка футболна академия в столицата и напълно отговарящ на изискванията на Агенция Проспорт Медия да не е представител на традиционините школи от българския футболен елит.

Димитров е юноша на Левски. Дори стигна до първи професионален договор със "сините". Бил е преотстъпван от "Герена" в "Б" група на Чавдар от Бяла Слатина и Спартак Пловдив. Играл е още за Сливнишки герой и Витоша Бистрица.

Димитров е роден на 3 март 1988 година. Притежава лиценз UEFA "B". Тренира деца, родени след 1 януари 2009 година.

 

 

Другият е Мартин Стефанов. Тренира цели три възрасти на Металург Перник - набори 2008, 2009 и 2010. Спорно е дали има изобщо клуб в България, на който подрастващите да тренират пи по-трудни обстоятелства.


Не беше отдавна времето, когато Металург се състезаваше в елита на България, на стадион отстоящ на не повече от половин час от центъра на София при нормален трафик. Минало. Но не е минало амбицията на младия наставник да даде шанс на децата от Източен Перник.

Не само тренира, но и през февруари достигна до финала при родени 2009 година на шестото издание на детско-юношеския турнир "Сандански къп - 2019".

През август има и своя звезден миг с децата, когато печели международния турнир на същата възраст в Несебър с победи над украинския Ураган, румънския Александрия, равен с бургарския Черноморец и погром над Свищов с 3:0 на финала.

Мартин Стефанов е роден на 1 декември 1993 година. Притежава лиценз "В".

Ще участва за първи път в програмата на Агенция Проспорт Медиа за достъп до водещи методики.

 

Водач на българската група ще е Велизар Христов от Развитие на млади футболисти. За Ливърпул ще пътуват още Радослав Симеонов, също от Развитие на млади футболисти и Мартин Герговски от ЦСКА 1948.

 

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 2 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36. Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.


 Източник: prosport.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари