Международен детски футболен турнир събира в Панагюрище деца от България и Балканите

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 08/11/2019 09:30
Международен детски футболен турнир събира в Панагюрище деца от България и Балканите

За втора поредна година професионалната спортна зала "Арена Асарел" в Панагюрище ще събере на свой терен 150 малки футболисти в международния детски футболен турнир "Проф. д-р Л. Цоцорков". Тазгодишното издание на турнира ще се проведе на 29 и 30 ноември 2019 г., като ще противопостави 10 детски отбора на изявени футболни школи от България и от Балканските страни.

Вторият футболен турнир "Проф. д-р Л.Цоцорков" е за футболни отбори на деца от набор 2009 и 2010, като организаторите продължават основната си линия за подкрепа на спорта при най-малките. 

 

В рамките на събитието традиционно ще бъде организиран и приятелски мач на зведите, който ще противопостави футболни ветерани от предишното футболно поколение от България срещу европейски сборен тим.

 

"Целта на детския футболен турнир е да амбицира все повече деца да спортуват и да играят футбол, както професионално, така и за забавление", коментира Георги Славчев, бивш футболист на Левски и ЦСКА, и организатор по спортната част на турнира.

 

"Международният турнир Проф. д-р Л. Цоцорков и тази година, и в миналогодишното издание, показа, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират големи спортни проекти, да се организират международни спортни събития и професионални отбори за спортна подготовка", допълни Михаил Атанасов, управител на "Тракийски хотелиери", организатор на турнира.

В първия ден от турнира (29 ноември) ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безплатен, а за втория ден (30 ноември), когато ще се играят полуфиналите, финалите и мачът на звездите, билети се продават на символична стойност от 5 лв. за възрастни. Входът за всички деца и младежи до 18 години  е безплатен.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари