Ясни са всички треньори, които заминават на обучение в Ливърпул

Добави в Svejo
    10/11/2019 10:05
Ясни са всички треньори, които заминават на обучение в Ливърпул

Агенция Проспорт Медиа представи последните двама треньори, които заминават на обучение в Ливърпул в края на месеца.

Единият от тях е Ариан Сюрджиев. Той е наставник в Палас Рудозем. Палас е едно от силно пулсиращите футболни сърца в Смолянско, център който във времето е давал и състезатели на най-високо ниво.

След успешни игри на турнира Проспорт - Велико Търново къп през 2015 година, четирима играчи на Палас бяха привлечени в академията на Христо Стоичков в Етрополе.


Освен треньор по футбол, Сюрджиев е и съдия по футбол, вече ръководи мачове Трета лига. В допълнение към футболната му визитка е и дългогодишното му участие в Българската асоциация по мини футбол.

Адриан Сюрджиев е роден на 31 май 1991 година. Притежава лиценз UEFA C. Тренира детски групи в набори 2009/2010 и 2011/2012 В Палас Рудозем.

 


Другият треньор е на 30-годишна възраст и 5 години треньорски стаж. Това е стартовата визитка на Радослав Симеонов. Той е шестият и последен от групата млад наставник, който на 25 ноември ще прекрачи прага на академията на Ливърпул за организирания за тях треньорски семинар.

Натрупания стаж при някогашния проектонационал от школата на Славия е в столичната академия Витоша 13. Академия, която произведе и републикански шампиони.

Радослав Симеонов започва занимания с организиран футбол в Септември, откъдето преминава в юношеските формации на Славия. Заедно с Велизар Христов основаха своя академия с 60 деца, която се нарича ФК Развитие на млади футболисти. Любопитното е, че заедно с двамата треньори в новата академия пристига основният гръбнак на шампионския отбор на 2006 година от Витоша 13.

Тренировъчните занимания на академията и мачовете се играят на Националната футболна база в Бояна.

Радослав Симеонов е роден на 6 март 1989 година в София. Притежава лиценз UEFA C. В академията, на която е съосновател, работи с момчетата, родени през 2006 и 2007 година.

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 2 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36.

Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.

Останалите четирима, които заминава на стаж в Ливърпул, са Велизар Христов от Развитие на млади футболисти, който ще е водач на българската група, Мартин Герговски от ЦСКА 1948, Димитър Димитров от Спорт за всички и Мартин Стефанов от Металург Перник.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата