Владимир Манчев: Има много хляб в тези играчи, трябва да повярват в качествата си

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 10/11/2019 22:00
Владимир Манчев: Има много хляб в тези играчи, трябва да повярват в качествата си

ЦСКА записа победа над Левски с 2:1 при юношите младша възраст, родени през 2003 година. В този набор "сините" имаха предимство през последните години, но днес "червените" прекъснаха негативната си серия за радост на треньора Владимир Манчев. Той пое тима през лятото, а любопитна подробност е, че  преди няколко години Манчев водеше същия отбор. През сезона "армейците" показват непостоянство – допуснаха загуба с 1:8 от Септември, а днес победиха вечния съперник.  

 

- Г-н Манчев, честита победа. Как се стигна до нея?

- Заслужена победа за нашия отбор. Наистина дойде доста трудно. Левски е много силен отбор. Ние създадохме много повече ситуации. Според мен трябваше много по-рано да решим мача, но въпреки всичко поздравления за характера, за духа на момчетата. Това е пътят, по който аз искам те да се развиват и освен победата, показаха и много добра игра.


- Направихте много пропуски. Как си го обяснявате?

- От самия заряд на мача. Играчите са на крехка възраст, в която психическото напрежение оказва сериозно влияние.Обикновено в такива ситуации, каквито имахме, отбелязваме гол, а днес ги пропуснахме. Въпреки всичко видяхме, че и от резервната скамейка се включи играч, който реши мача. Това показва, че в отбора има качества и характер.


- Мартин Смоленски и Данаил Стойчев се оказаха златните резерви. Ваше ли беше решението да не започнат титуляри?

- Да, това беше мое решение. Мартин тренира с първия отбор, няма възможност да се готви с нас и цяла седмица не беше запознат с това, което сме подготвили за мача. Разговарях с него, той беше готов да се появи през второто полувреме и го направи по най-добрия начин.


- Какво променихте след онова 1:8 от Септември?

- Този мач не отразява реално качествата на нашия отбор. В тази възраст се случват такива възходи и падения. Беше и много рано в началото на сезона, състезателите свикваха с моите изисквания и идеи. Аз също допуснах някои грешки в този мач. Играчите не трябва да се притесняват от това нещо. Мисля, че след тази загуба реагираха доста добре. И когато има такива поражения, е необходимо да извлечеш поуките от тях.


- Вие отново работите с деца и юноши, как се чувствате в школата на ЦСКА?

- Много добре. Обичам да работя с тези деца. Те са ми на сърцето. Неслучайно поех този набор. Има много хляб в тях и те трябва да повярват в своите качества, в това, че с много труд могат да постигнат страхотни неща.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари