"Синият кръг на надеждата" обедини деца с диабет и футболни национали

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 13/11/2019 17:00
"Синият кръг на надеждата" обедини деца с диабет и футболни национали

"Синият кръг на надеждата" обедини футболистите от младежкия национален отбор и децата на асоциация "Докосни дъгата" по повод Световния ден за борба с диабета.

 

Над терена на Национална футболна база "Бояна" в знак на съпричастност към децата и младежите с диабет тип 1 бяха пуснати сини балони, като финалът на инициативата бе съпътстван от общ призив за съпричастност, разбиране и солидарност към всички с това социално-значимо заболяване. "Бъди приятел с диабета!", казаха в един глас футболистите и малчуганите.

 

Децата от ФК Витоша 13, родени през  2007 година, също участваха в съвместния благотворителен проект.

 


"Диабетът ни научи да сме по-силни и да живеем по-здравословно. Освен това ни помогна да открием истинските приятели. Ние не сме различни, ние сме като всички останали хора. Имаме нужда единствено от подкрепата на обществото, тя е важна за нас", споделиха децата и младежите на асоциация "Докосни дъгата" по време на срещата си с "лъвовете" от България U21.

 


"На 14 ноември отбелязваме световния ден за борба с диабета. Надяваме се, че както "Докосни дъгата" и Младежкия национален отбор протягат ръка към тези деца, така и всички останали хора ще бъдат по-добри и ще правят всичко по силите си, за да могат те да растат щастливи и да успеят да реализират мечтите си", заяви Александър Димитров, треньор на младежкия национален тим.

 

 

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари