Ангел Стойков: Всеки лагер e много важен за нас

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 27/01/2020 11:30
Ангел Стойков: Всеки лагер e много важен за нас

Отборът на България U19 ще проведе подготвителен лагер в Турция от днес до 7 февруари. Преди заминаването на тима тази сутрин на летище София селекционерът Ангел Стойков отговори на журналистическите въпроси.


- Г-н Стойков, какво предвижда лагерът в Турция?
- Лагерът ни е от днес до 7 февруари. Имаме три контролни срещи. Първата е на 29 януари с Аланияспор, на 2 и 6 февруари играем с Узбекистан U19.


- Колко е важен този лагер предвид следващите квалификации?
- Аз винаги съм казвал, че всеки един лагер е много важен за нас. Благодарен съм, че имаме възможноста да се събираме, да играем тези мачове, да се подготвим максимално за квалификациите, които ни очакват на елитния кръг, да свършим добра работа.


- Някои от момчетата са с клубните си отбори в Турция. Кога ще се присъединят към националния отбор?
- На части ще се присъдиняват. Предстоят допълнителни уговорки с клубовете. Аз искам предварително да благодаря на всички клубове за разбирането, което проявяват за това, че имаме възможността да ползваме състезателите за един или друг период. Комуникацията е добра и със сигурен, че ще има полза за всички.


- Имахте ли трудности при определянето на състава за този лагер?
- Както казах, предстоят допълнителни разговори. Сигурен съм, че както ние, така и клубовете ще влязат в положението. Ще се направи максималното за момчетата и отбора.


- Какво предстои като програма за тима преди елитния кръг квалификации?
- След този лагер, имаме две контролни срещи като гости на тима на Сърбия, който също ще играе на елитен кръг. Мачовете са на 10 и 12 март. Веднага след това, на 16 март, отборът се събира на подготовка за квалификациите в Испания.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари