Купа "София" събира 300 фехтувачи през уикенда

Фехтовка
Добави в Svejo
    Viasport 14/02/2020 14:35
Купа "София" събира 300 фехтувачи през уикенда

Първото издание на Международния турнир по фехтовка Купа "София" ще се проведе на 15 и 16 февруари в многофункционалната зала на НСА.

 

Над 300 фехтувачи от пет държави ще се борят в категориите: рапира до 12, 14, 17, 20 г. и шпага до 12, 14 г. Състезанието на рапира до 17 и 20 г. е кръг от Купата на България от календара на Българската федерация по фехтовка, която е съорганизатор на събитието. Заявки са подали клубове от цяла България, както и от Румъния, Турция, Гърция, Швейцария.

 

Организатори на турнира са 4 рапирни клуба - Олимпик, Ескалибур, Шумен и Авитохол. Те са обединили усилия в създаването на събитието с цел да се даде възможност на повече деца от България да участват в международен форум и да премерят сили с фехтувачи от други страни. Желанието им е турнирът да се превърне в традиционен и надпреварите на рапира до 14 и до 17 г. да станат кръг от Европейската купа през следващия сезон.

 

Награди от 1-во до 8-о място са осигурени за всичките 12 категории на турнира от "Кармела 2000", които ще раздадат подаръчни комплекти от техните вкусни изделия. От "Михалково" АД пък са се погрижили за осигуряването на водата на всички участници, треньори и съдии.

 

Надпреварата и в двата дни ще започне в 9:00 ч. и ще продължи цял ден.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари