Руски отбор гостува на Тони 7 в Сливен

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 28/02/2020 13:00
Руски отбор гостува на Тони 7 в Сливен

Общинският баскетболен отбор МБУ СШОР №9 девойки от руския град Воронеж беше на двудневна визита в Сливен по покана на баскетболен клуб Тони 7.

 

Двата тима за момичета U14 се изправиха вчера един срещу друг в приятелска среща. По време на визитата си момичетата и техните ръководители бяха посрещнати от кмета на града Стефан Радев.


„Много се радвам, че намерихте възможност да посетите Сливен. Благодаря и на баскетболен клуб Тони 7 за добрата идея. Надявам се да сте имали много приятни мигове в нашия град, както и да сте намерили нови приятели тук“, обърна се към гостите кметът, цитиран от nabludatel.bg.


Той благодари на домакините за инициативата и изрази вяра, че момичетата от Воронеж са останали с най-приятни впечатления от Сливен.

 

Гостите споделиха, че са останали с много доволни от престоя си тук и че са срещнали добрина и топлота от своите домакини и от жителите на града. Сливенските момичета бяха поканени във Воронеж на голям турнир по случай празника на града през септември.


От своя страна домакините от Тони 7 изразиха радостта си, че отборът от Воронеж е откликнал на поканата. Те отправиха и още една покана за участие в турнира на побратимените градове, който ще се състои през август. Тогава баскетболен клуб Тони 7 ще отпразнува своята 20-годишнина. Вече има потвърдени участия от различни градове в Европа, побратимени на Сливен.


„Искам да благодаря на Община Сливен и на кмета Стефан Радев. За нашата 20-годишна история, случващото се го оценявам като най-големия ангажимент. През годините винаги съм искал да оставим нещо такова зад гърба си и благодарение на господин Радев и ръководството на Община Сливен успяхме. Благодаря!“, каза треньорът на българския клуб Ивайло Христов.


В края на срещата двете страни си размениха подаръци. Кметът Радев получи специален подарък от своя колега във Воронеж, както и тениска с гербовете на Воронеж и Сливен.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари