Децата на Академик Бултекс 99 подновяват тренировки от вторник

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 23/05/2020 09:45
Децата на Академик Бултекс 99 подновяват тренировки от вторник

Децата от баскетболната школа на Академик Бултекс 99 подновяват тренировки от вторник, след като здравното министерство разреши колективните занимания в залите.

 

В последните дни младите състезатели на пловдивския баскетболен клуб поддържаха форма на открито в съответствие с предписанията и мерките заради пандемията от коронавирус, но сега отново ще могат да изпитат радостта от играта с оранжевата топка в залата на Спортното училище.


 

Разбира се, клубът ще осигури всички необходими мерки за безопасност при подновяването на тренировките, за да може да се обезпечи здравето на децата и треньорите.

 

Към прекратяването на първенствата заради пандемията Академик Бултекс 99 е лидер във всички гарнитури. Децата до 12,14 и 16 години са на първо място във временните класирания без нито една загубена среща, а 18-годишните юноши старша възраст са начело в А регионална група само с една загуба.

 

При старшата отборът на практика играе с повечето от децата в тима до 16 години.

 

Очаква се финалите на държавните първенства при подрастващите да бъдат през август, като за това предстои официално потвърждение. Академик Бултекс 99 обмисля да представи кандидатура за домакин на заключителните мачове при 16-годишните.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари