Започва планирането на първенствата по баскетбол при подрастващите

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 31/05/2020 13:30
Започва планирането на първенствата по баскетбол при подрастващите

Клубовете по баскетбол при подрастващи са подали своите заявки за продължаване на първенствата при тях. Срокът е бил до петък, 29 май, като има сериозен брой отбори, дали своето съгласие да играят.

 

"Няма как да се подновят на 20 юни първенствата, то е хубаво да се каже, но те не са тренирали, как да почнат веднага. Знам, че на всички им се иска да започнат вече, но аз мисля, че скоро няма да ни позволят да провеждаме мачове, състезания. Аз още чакам индикации за световното първенство за юноши U17," заяви президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков.

 

Следващата седмица той ще има среща с регионалните отговорници за подрастващи, за да се обсъдят и приемат конкретни вече варианти за провеждане на първенството.

 

Росен Барчовски също коментира темата като мениджър "Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели": "Имаме информация, че ще получим разрешение да играем. Трябва да решим дали да доиграем това, което остава по календара, по наредба, на мен така ми се иска. Някои клубове искат и намаляване, защото са ударени от кризата. Но ще доиграем първенствата, има достатъчно време през лятото."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари