АРБС организира онлайн дискусия за учители по физическо възпитание и спорт

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 04/06/2020 09:55
АРБС организира онлайн дискусия за учители по физическо възпитание и спорт

Асоциация за развитие на българския спорт инициира онлайн дискусия, която има за цел всеки от участниците да сподели своята гледна точка по темите за намаляване на насилието, расизма и дискриминацията чрез популяризиране на признаването на спортните ценности.

 
В дискусията могат да вземат участие учители по физическо възпитание и спорт, като по проекта са планирани следните дейности след самата дискусия:
1. Организиране на уъркшоп с учениците, на които участниците преподават и разработване на рисунки/флипчартове/инфографики по посочените теми, за да се отрази мнението на учениците по темите;
2. Изпращане на разработените рисунки/флипчартове/инфографики, публикуването им в страницата на проекта и провеждане на онлайн конкурс;
3. В резултат на конкурса, 10 учители по физическо възпитание и спорт и 10 деца от България ще имат възможност да участват в детско международно състезание Youth Sport Fair Chance (датите подлежат на препотвърждение).

Дата: 11/06/2020
Час: 16:00

За да потвърдите участието си, моля попълнете формата за заявка, налична тук: https://forms.gle/X5SxozTPBy5Jujtd6

Заб. На повърдените за участие в дискусията учители по физическо възпитание и спорт ще бъде изпратен линк за достъп до дискусията.

 

 
Проект Youth Sports Fair Chance има за цел да намали предизвикателствата в сферата на насилието и да се справи с расизма, дискриминацията и нетолерантността в спорта (напр. по време на спортни събития). Проектът има за цел да идентифицира, развие и състави най-добри практики, свързани със спорта, които оптимално допринасят за разпространението на посланията за уважение, борба срещу дискриминацията и расизма и предотвратяването на всички форми на насилие в спорта. Youth Sports Fair Chance ще адресира темите за намаляване на насилието, расизма и дискриминацията чрез популяризиране на признаването на спортните ценности и преподаване пред основните целеви групи (ученици в начални училища, учители по физическо възпитание).
 

 

Пълна информация за проект Youth Sport Fair Chance:https://www.bulsport.bg/YSFC.html

Проект Youth Sports Fair Chance е съ-финансиран по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари