Дряново беше домакин на лагер за състезатели от 12 до 18 г.

Тенис
Добави в Svejo
    Tennis24.bg 18/06/2020 09:25
Дряново беше домакин на лагер за състезатели от 12 до 18 г.

Българска федерация по тенис продължава провеждането регионални подготвителни лагери.

 

Те ще се състоят в 7 града в рамките на 14 дни. Целта на лагерите е плавно навлизане и подготовка преди евентуалното започване на спортния тенис календар в страната.
 
В последните два дни на базата на ТК „Кристи", гр. Дряново се проведе лагер за състезатели до 12, 14, 16 и 18-годишна възраст.

Лагерът беше воден от националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов, както и от Ивайло Илиев- треньор на ТК „Кристи".

„За мен беше супер полезно и ценно това, че Тодор Енев- капитан на България за Купа Дейвис имаше възможността да работи с нашите млади таланти. Този опит е безценен за децата", коментира Ивайло Илиев.

„За мен беше много полезно, че имаше треньори от федерацията, които могат да ни видят и да ни дадат ценни съвети върху какво да наблегнем и върху какво трябва да работим най-много", сподели Димитър Пенчев, който е е държавен отборен шампион за юноши до 14 г. с ТК „Кристи" през 2019 г.

„Това е страхотна инициатива. Лагерът много ми хареса и ще ми даде повече самочувствие за предстоящите турнири", заяви Ангела Ганева - държавна лична шампионка на открито до 14 г. през 2019 г.

Лагерът включва двуразови тренировки (сутрин и следобед). Също така сутринта се провежда физическа подготовка със Светослав Андонов, а следобед - ментална подготовка с Ники Ганчев.

От сряда, 17 юни, започна лагер във Варна.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари