Над 200 деца във Видин тренират футбол по програма на Реал Мадрид

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/10/2020 14:40
Над 200 деца във Видин тренират футбол по програма на Реал Мадрид

Над 200 подрастващи от Видин тренират футбол благодарение на Фондация „Реал Мадрид“. Испанският гранд стартира проекта си в крайдунавския град преди пет години, като той е насочен към деца в неравностойно положение на възраст до 16-17 години.

 

Целта на инициативата е да се даде равен достъп на подрастващите до спорт и чрез него те по-лесно да бъдат интегрирани в обществото.

 

Повече за работата с децата разказва един от треньорите към школата на Реал Мадрид Светослав Петков.

 

„По два дни в седмицата се осигурява безплатен транспорт за децата до стадион ‘Георги Бенковски’, където провеждаме тренировъчните занимания. След края им момчетата и момичетата получават храна и напитки, осигурени от Фондация ‘Реал Мадрид". Финансирането за всичко това идва от българската Фондация ‘Приятели на спорта, споделя той.

 

„Изпълняваме стриктно всичко по програмата. Постоянно сме във връзка с Реал Мадрид. Всеки месец изпращаме доклади до отдел Детско-юношески футбол на клуба. Най-важното е да привлечем възможно по-голям брой деца. Тези от тях, които имат качества и желание, могат да продължат да се занимават с футбол. Имаме вече 20 такива таланти – трима са част от селекцията U15 на Ботев (Враца), водена от треньора Тодор Гарев. Останалите тренират в отбори от Видин“, каза още наставникът.

 

Като част от програмата децата взимат участие в международния турнир Купа Алма в Унгария, а преди време посещават и мач на Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“, където са настанени във ВИП ложата.

 

Във Видин се надяват до края на октомври проектът да бъде подновен след паузата заради пандемията от коронавирус.

 

Снимки: Фондация "Реал Мадрид"

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари