В края на ноември 2020-а Стиляна стана първата ни европейска шампионка за девойки от 25 години, а преди няколко дни отново затвърди мненията, че е следващата ни голяма звезда в художествената гимнастика.

"Чувствам се горда, че успях да си покажа съчетанията, но това вече е в миналото. Сега тренирам упорито и съм забравила какво съм постигнала. В нашия спорт е така - трябва веднага да забравиш какво си постигнал, за да не си помислиш, че си голяма работа", каза чаровната гимнастичка в студиото на предаването "Тази неделя" по bTV.

 

"От малка съм научена, че на момента ще се радвам, но утре вече съм в залата и съм никоя. Вътрешно и аз самата така съм се настроила, за да не се помисля за някоя звезда".

 

Стиляна е родена в Египет. На 13 напуска Кайро, за да се състезава за България. Отделя се от семейството си и смята, че е направила възможно най-правилния избор в живота си до момента: "Благодарение на това, че съм сама тук, аз се научих на много неща като това да бъда самостоятелна. Според мен израснах като личност".

Тя е дъщеря на двукратната световна шампионка с ансамбъла Паулина Николова: "Мечтая да стана световна шампионка. Тя (майка ми) ми е идол в този спорт. Гордея се, че имам такава майка".

 

"Възхищавам се на Боряна Калейн, много ми харесва нейният стил. Имам честта да тренирам с нея, тя е много трудолюбива и се опитвам да стана като нея".


А относно бъдещето, Стиляна отговаря с усмивка: "Целта ми е да се представям хубаво и хората да ме запомнят с хубаво", завърши младата ни надежда.

 

 

Източник: btvnovinite.bg, снимки: БФХГ