Безплатни уроци събраха столичани на корта

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 30/06/2012 18:30
Безплатни уроци събраха столичани на корта

Стотици софиянци се събраха на спортния празник „Бъди в DEVIN форма”. Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кмета на София – Йорданка Фандъкова, поздравиха многобройните любители на спорта и активния начин на живот, които се събраха тази събота в Националния тенис център в Борисова градина. След като премина през 5 български града, инициативата „Бъди в DEVIN форма” дойде и в София. На 30 юни от 11:00 ч. спортният празник, организиран от „Девин” и Българска федерация по тенис събра над 500 души.

В първите месеци на лятото „Девин”, в партньорство с Българска федерация по тенис, стартира спортното турне, което цели да намери нови приятели на тениса и да осигури един динамичен и забавен ден за всички любители на активния начин на живот. Разбира се, основна роля има добрата хидратация. За да могат гостите да се чувстват в отлична форма през целия ден, „Девин” осигури достатъчно минерална вода за всички участници.

Като традиционен партньор на българския тенис, с тази инициатива „Девин” кани всички желаещи да хванат ракетата за първи път напълно безплатно.

„Вярваме, че спортът трябва да стане още по-важна част от ежедневието ни и за това решихме да подарим спортни празници и уроци по тенис на 8 български града. Сигурни сме, че голяма част от гостите ще се върнат на корта или ще открият своя начин да бъдат активни всеки ден”, сподели Валентин Игнатов – изпълнителен директор на „Девин” АД.

По време на спортния празник професионални тенис треньори учиха всеки желаещ на един от най-обичаните ни спортове. Останалите участници се забавляваха на различни кътове с динамични игри за всички възрасти. Там всички фенове на движението и динамичния начин на живот се включиха в разнообразни игри с награди. Всеки можеше да участва в състезанията по скачане с вързани крака и чували, хокей, щафета за родители и деца, а специална координационна стълба тестваше равновесието на тези в най-добра спортна форма.

 Като всеки спортен празник и този не остави своите състезатели без награди. Участието в различните спортни атракции донесе на победителите специални подаръци, както и право на участие в томбола за спечелването на велосипед. Йорданка Фандъкова изтегли името на победителката Стефка Георгиева и й връчи голямата награда.

Лятното турне продължава и следващата седмица. В Русе спортният празник ще бъде на 7 юли в тенис клуб „Русе“ в младежкия парк, а последната дата е 8 юли в Плевен, където гостите ще бъдат посрещани в тенис клуб „Плевен 90“ в парка „Кайлъка“. Всички събития стартират точно в 11:00 ч.


Коментари