Плевенски грации обраха медалите в Гърция

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Любомир Тодоров 12/05/2010 20:59
Плевенски грации обраха медалите в Гърция

С куп медали и много настроение се завърнаха малките грации от клуб Елеганс (Плевен), които взеха участие в международен турнир по художествена гимнастика в гръцкия град Трикала през уикенда.  


Въпреки трудностите по пътуването - заради голямо свлачище на шосето гръцката полиция отклонява автобуса на българските спортистки и те са принудени да навъртят нови 240 километра по обиколни пътища до Трикала, малките момичета се проявиха като истински бойци и стоически изтърпяха трудностите с допълнителния маршрут.

С красивите си изпълнения плевенчанки грабнаха сърцата на специалистите и обраха овациите на публиката. От участвалите 120 деца на възраст от 6 до 14 години състезателките на Елеганс, водени от треньорките Янита  Димитрова и Татяна Димитрова  спечелиха най-много отличия, като 4-те ансамбъла на клуба завоюваха три златни и един сребърен медал.


Дебора Минкова спечели златен медал на въже.

 

Отлично впечатление направи и талантливата гимнастичка Дебора Минкова, която спечели златото на въже в индивидуалната надпревара. 10-годишната състезателка, която живее и учи в Троян, прави невероятното, като изминава по 75 километра в едната посока, от родния си град до Плевен, три пъти седмично, за да може да тренира  любимия си спорт в професионална обстановка! Безрезервна подкрепа й оказват нейните родители, които в трудното време на криза не пестят средства за спортното развитие на амбициозната гимнастичка. А тя им се отблагодарява с много труд и успехи на международна сцена...

"Всички момичета се представиха на висота. Но най-доволни от надпреварата останаха самите те, тъй като усилията им от изминалата година се увенчаха със спечелване на медали", сподели треньорката Янита Димитрова.


Треньорката Татяна Димитрова позира с Даниела Янева, спечелила злато на обръч.

Следващата международна проверка на малките грации ще бъде на родна сцена в края на месеца. На 29 май гръцките състезателки от клуб Олимпия в Трикала ще върнат визитата на плевенчанки, а още 7 български представители в художествената гимнастика ще оформят броя на участничките в турнира на 200. Лично кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще присъства на откриването на международната проява и ще даде подкрепата си на малките грации.


Спечелени призове на Елеганс - Плевен
Ансамбли:

7 год. - без уред - сребърни медали
8 год. - без уред и топка - златни медали
10 год. - топки - златни медали
12-14 год. - обръчи - златни медали


Николина Николова, Мария Георгиева, които играят и в ансамбъла, и Елица Тодорова (от ляво на дясно).

Индивидуална надпревара:
Дебора Минкова - въже - златен медал
Анелия Пенкова - въже - сребърен медал
Мария Георгиева - топка - златен медал
Даниела Янева - обръч - златен медал
Николина Николова - топка - сребърен медал

 


Коментари
Още по темата