Танцьори от Несебър впечатлиха Италия

Спортни танци
Добави в Svejo
    Viasport 17/12/2012 08:35
Танцьори от Несебър впечатлиха Италия

За поредна година в един от най-прекрасните италиански градове Милано се проведе международен турнир по спортни танци от най-висок ранг. Представители от над 50 националности застанаха заедно на танцовия подиум. Паралелно с провеждания турнир се състоя и световно първенство за професионалисти.

Двойки от цял свят бяха оценявани от многобройно професионално жури, съставено от световни, европейски и национални шампиони. Клуб по спортни танци Несебър бе представен от Иван Петров и Надя Янева. В тяхната състезателна категория – юноши старша възраст стандартни танци, децата успяха да се изкачат на почетната стълбичка. Спечелвайки бронзовите медали, Иван и Надя оставиха приятно изненадано международното жури от факта, че такава млада българска танцова двойка успява да се пребори с вече наложили се световни танцови федерации.

Непосредствено след приключването на надпреварата, несебърските деца заедно с техния треньор, отпътуваха за древен Рим, където в продължение на три дни преминаха курсове на обучение. Инструктор на всички уроци бе италиански треньор от клуба абсолютен световен шампион за 2012 година – Даниеле Ди Дженаро.

 

---------

Източник и снимка: poligraff.net


Коментари