Старозагорски грации взеха купата на Плевен

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Любомир Тодоров 01/06/2010 20:12
Старозагорски грации взеха купата на Плевен

За седми път превърналият се в традиционна проява детски турнир по художествена гимнастика за купата на Плевен, който се провежда под егидата на общината, напълни докрай волейболната зала в града. 180 деца от седем клуба в страната и гостенки от гръцкия отбор на Олимпия Трикала показаха своите умения (индивидуално и ансамбли) и сътвориха истински празник, донасяйки настроение на родители и публика.

"Истинското участие на децата в държавните състезания в художествената гимнастика започва чак от 9 години. До тогава те трябва да се поставят в състезателна атмосфера. Една такава надпревара носи невероятна радост за малките грации и е като награда за техните усилия. Особено пък, ако демонстрират наученото през годината пред собствена публика и роднини. За това в Плевен се организират ежегодно такива турнири", коментира треньорката на местния клуб Елегант - Янита Димитрова.


4-годишните сладурани от ансъмбъла на Елегант (Плевен) бяха нй-малките и немирни състезателки.

Въпреки невероятната жега в залата, родителите стоически издържаха на врявата и суматохата, като всеки се гордееше с изпълнението на своето дете. Четиригодишните сладурани от ансамбъла на клуба бяха най-малките състезателки, като постоянното им немирство донесе много главоболия на треньорките и усмивки на събраното множество. А 10-годишната плевенчанка Кристина Горанова впечатли всички с добрите си постижения на два фронта - художествена гимнастика и математика. Кристина показа отлични изяви в съчетанието на въже, а дни преди това стана 2-ра в България на престижно математическо състезание в Шумен.


10- годишната Кристина Горанова с отлични изяви и като грация, и като математик.

Купата на Плевен тази година бе връчена на старозагорския клуб  Елит, който показа най-голяма масовост и участва в турнира с гимнастички във всички възрасти. А за да няма сърдити, всички участнички получиха специални подаръци и грамоти.


Коментари
Още по темата