Над 850 деца стартират на "Цветанка Христова"

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 25/04/2013 09:30
Над 850 деца стартират на "Цветанка Христова"

Над 850 деца, юноши и девойки са подали заявки за участие в 5-ия турнир по лека атлетика „Цветанка Христова” на 30 април на стадиона на НСА „Васил Левски” от 12:00 часа.

56 клуба от 28 града ще имат свои представители на състезанието, което за пета поредна година се организира от БФЛА, клуб Юниверсал и АК „Павел Павлов”. Подрастващите ще вземат участие в 20 дисциплини, като единствената за жени е мятането на диск.

Атлетическият мениджър и председател на врачанския АК „Павел Павлов” Георги Павлов осигурява наградния фонд за призьорите при юношите, девойките и жените. Материални награди ще има от спонсорите на състезанието.

„Интересът за турнира е огромен, каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. - Този турнир спомага да не забравяме името на големите ни спортисти. Титулуваната Цветанка Христова отдаваше всичко за леката атлетика и беше образец за скромност.”

В 9:30 часа на стадиона на НСА „Васил Левски” ще има и демонстрация на програмата „Детска атлетика”, в която ще могат да се включат всички деца.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари