Най-новата генерация подгря за Евро 2013 с детски турнир

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 14/08/2013 15:59
Най-новата генерация подгря за Евро 2013 с детски турнир

Традиционният детски турнир Mtel Beach Masters Kids се превърна в чудесна прелюдия към европейското първенство по плажен волейбол до 22 години в деня преди началото на спортното събитие. 32 деца от клубове в страната бяха погълнати от атмосферата на голямото състезание и показаха своите умения на пясъчния стадион във Варна.
 
Детският турнир, в който участват по 8 момичешки и момчешки двойки, продължава цял ден на южния плаж в морската ни столица и победителите предстои да бъдат излъчени. Но кои ще са те едва ли е най-важното.  “Щастливи сме, че сме тук и че имаме тази възможност да играем любимия си спорт в такава обстановка”, споделиха някои от участниците в почивките между оспорваните битки на корта.
 
Разбира се, не липсва и хъсът към успеха. “Вече имаме две победи дотук и искам да се срещнем на финала с едни момчета от Кърджали, с които се познаваме и които играят добре”, заяви 14-годишният Иван Асенов от Божурище. Целта ми за днес е да ги победим, а мечтата ми в бъдеще е да играя за България на световно първенство.” Той добави, че негов кумир във волейбола е Матей Казийски, а в плажния волейбол - неговият съотборник от ЦСКА Бранимир Грозданов, един от представителите на България в започващия утре европейски шампионат.
 


11-годишната Галина Карабашева тренира волейбол от 4 години, но днес за първи път играе на плажа. Затова пък, докато тя представя своя клуб Арда на Mtel Beach Masters Kids, нейният баща - реферът Елин Карабашев, й строи частен корт за плажен волейбол в Кърджали.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари
Още по темата