Валентин Михов: Спортистите ни са герои в мирно време

Добави в Svejo
    Viasport 31/01/2014 16:55
Валентин Михов: Спортистите ни са герои в мирно време

Бившият президент на БФС и спортен функционер Валентин Михов направи емоционално изказване по време на церемонията за "Млад спортист на България за 2013 г." на Viasport.bg.

 

Навършилият наскоро 60 години бизнесмен връчи наградата за треньор №1 на Валентина Иванова, която получи отличието от името на отсъстващата титулярка на приза Камелия Дунавска, начело на ансамбъла по художествена гимнастика за девойки.

В началото Михов леко разкритикува липсващите призьори, като изтъкна, че не би трябвало да има каквито и да било преспи и пречки, за да уважат организаторите. "Нека да отдадем заслуженото на тях, а също така на родителите, треньорите на младите спортисти и въобщо на всички, които помагат, рече бившият футболен началник, по времето на когото националите се класираха за "САЩ ′94". Българските спортисти са герои в мирно време заради трудностите, с които се справят. Нека се гордеем с тях."

Михов се обърна с призив към министъра на спорта - Мариана Георгиева, да направи стратегия за 20 години напред. И тя да се следва от всички правителства във времето. "С нашите спортисти ние имаме уникално наследство. Въпреки всичко продължаваме да жънем успехи. В същото време икономиката ни е на последно или предпоследно място. Не приемайте това за критика. В случая не визирам конкретни политически сили", каза още Валентин Михов.

 

-----

Кратък репортаж от церемонията, ВИЖТЕ ТУК

 

ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ - ВИЖТЕ ТУК


Кратки данни за призьорите - ТУК

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО - ТУК

 

 

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари