Ансамбълът за девойки остана втори в Москва

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 28/02/2014 17:50
Ансамбълът за девойки остана втори в Москва

Българският национален ансамбъл за девойки по художествена гимнастика завърши на второ място в квалификацията в Москва и не успя да се класира за младежките олимпийски игри в Нанджин (Китай) от 16 до 28 август 2014 г.


Отборът е в състав Елена Бинева, Емилия Радичева, Габриела Стефанова, Александра Митрович и София Рангелова, а старши треньор е Камелия Дунавска.

 

Българките изиграха страхотно двете си съчетания и получиха оценки 16,100 точки на пет обръча и 16,016 точки на пет чифта бухалки, съобщи БТА. Така те събраха сбор от 32,116 точки. Според регламента от Европа за игрите може да се класира само един ансамбъл и това е победителят Русия, който постигна сбор от 32,383 т.

 

Рускините получиха 16,583 точки на обръчи и 15,800 точки на бухалки. В надпреварата участваха още ансамблите на Беларус и на Азербайджан, които останаха зад нашите.


В квалификацията за младежките олимпийски игри при девойките индивидуално участват Ерика Зафирова и Катерина Маринова.


Както е ясно ансамбълът за девойки бе определен за Отбор №1 сред младите спортисти на България за 2013 г., а Камелия Дунавска – за треньор №1 в допитването на Viasport.bg.

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари