БФТ праща 4-има шампиони в US академия

Тенис
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 09/11/2010 13:01
БФТ праща 4-има шампиони в US академия

Българската федерация по тенис ще изпрати четирима млади таланти на двуседмична подготовка в Oceanside Tennis Academy в САЩ.

Лагерът е награда за шампионите ни до 12 и до 14-годишна възраст като част от стратегията на федерацията за подпомагане на млади таланти.
За Америка на 1 декември ще заминат 12-годишните Калоян Вълчев (Черно море елит, Вн) и Виктория Бърдарова (Албена, Пд) и 14-годишните Андрей Алауи (Лозенец 2000) и  Вивиан Златанова (Пазарджик). С тях ще пътува и треньорката Албена Цветкова, както и Мартин Атанасов (12 г.) от софийския клуб „15:40”, но неговите разходи за път се поемат от родителите му.
Стефан Тафров от Левски пък ще тръгне още на 12 ноември и ще остане най-дълго от българите на подготовка в академията на Димитър Язаджиев.


Димитър Язаджиев по време на тренировка в своята академия.
Снимка: личен архив

 


„Това е съвместна инициатива на БФТ и нашата академия – сподели за Viasport.bg Язаджиев. - През двете си седмици престой децата ще бъдат изцяло на издръжката на  Oceanside Tennis Academy. Ние им предлагаме пълно подсигуряване на тренировъчния процес – занимания по тенис, фитнес, както и работя с психолози, а също и гостоприемство – спане и храна”, обясни още той.

Язаджиев е осигурил участието на децата и на турнир в Анахейм. „Тази надпревара ще бъде добра сверка на часовниците за нашите деца с тези от Южна Калифорния, където е най-голямата школа за подрастваще на тези възрасти, и много добра подготовка за предстоящото им участие в „Ориндж Боул”, разясни още бившият тенисист.
Квалификациите на най-силния турнир за деца са от 14 до 16 декември, а същинската надпревара е от 17 до 23 декември.


Коментари