Тервел Пулев повежда кампанията „Живей активно! 2014"

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 21/06/2014 11:40
Тервел Пулев повежда кампанията „Живей активно! 2014"

Един от най-обичаните български спортисти, който зарадва цяла България на олимпийските игри в Лондон - Тервел Пулев, ще вземе участие в инициативата „Живей активно!” утре, 22 юни 2014 г.

 

Олимпиецът ще поведе символичния велопоход от НДК до Южния парк, заедно с Йордан Йовчев, Александра Жекова, Тереза Маринова, Евгени Иванов–Пушката, Мария Грозева, Радка Попова, Бойко Младенов, Георги Младенов, Николай Гергов, Петър Лесов, Симеон Найденов, Петя Неделчева, Пламен Koнстантинов, Боян Йорданов, Добринка Шаламанова, Даниела Йорданова, Гинка Загорчева и много други спортни легенди.

 

Тервел Пулев ще даде личен пример на участниците в инициативата, заедно със своето семейство, за да популяризира движението и спорта под мотото „Живей активно!”. Инициативата, която се организира от „Нестле България” и по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София, е част от кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

 

„Подкрепям „Живей активно!”, защото мисля, че е хубаво всеки да спортува дори и на любителско ниво. Не е нужно да бъдете професионални спортисти, за да изградите навици да се движите повече и да се храните разнообразно. Смятам, че е хубаво от деца да се започва изграждането на двигателна култура, както започваме да учим азбуката. Аз лично насочвам сина си към ежедневно движение, независимо дали се изразява във футбол, тенис или нещо друго. Също така да приема нещата с усмивка и да се радва на всеки момент", коментира младият баща и български национален състезател по бокс Тервел Пулев.

Точно в 10:00 часа в неделя хиляди фенове на балансираното хранене и активния начин на живот ще се съберат на 3 точки в столицата и минути след това ще изпълнят софийските булеварди „Евлоги Георгиев” и „Витоша”, давайки старт на „Живей активно! 2014”.


Пред театър София стотици колоездачи ще участват във велопоход до НДК, а на ъгъла на ул. „Солунска” и бул. „Витоша” запалените по тичането ще участват в надбягване с препятствия до НДК.

 

На официална церемония пред Националния дворец на културата кметът на София Йорданка Фандъкова и звездите на българския спорт ще покажат на всички, които се присъединят към спортния празник, колко приятно може да изкарват времето си с балансирано хранене и активен начин на живот и ще ги призоват да използват възможностите за спорт и отдих, които им предлага града.

 

В рамките на „Живей активно! 2014” ще бъдат специално организирани уроци, турнири и игри за балансирано хранене и спортни активности по лека атлетика, волейбол, футбол, тенис на маса, лакрос, ултимейт фризби, канго джъмпс и много други на 9 локации в Южния парк. Skiller и Калин Вельов ще изнесат открити уроци по BeatBox и перкусий, а Део, Лео, Рафи, Играта, Жана Бергендорф, Теодора Цончева, Павел и Ванци Венц, Тодор Гаджалов и Мартин Кутрулев от X Factor ще закрият деня с концерт.

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари