Боровец приема световно по ориентиране за юноши и девойки

Ориентиране
Добави в Svejo
    Viasport 17/07/2014 17:20
Боровец приема световно по ориентиране за юноши и девойки

От 21 до 27 юли България ще се превърне в център на световното спортно ориентиране. За първи път в последните 15 години страната ни е домакин на световно първенство за юноши и девойки. Състезатели  от 36 страни, сред които представители на Хонконг, Нова Зеландия, Япония и др. ще се включат в престижната надпревара, която ще се проведе в курорта Боровец.


„За нас е чест, че след толкова дълга пауза отново получихме доверие да организираме световно първенство. Това е едно от най-мащабните събития в света на ориентирането и сме изключително щастливи, че с провеждането му ще имаме възможността подобаващо да отбележим 60-ата годишнина от първия старт по ориентиране в България. Вярвам, че ще се получи прекрасен празник“, сподели президентът на Българската федерация по ориентиране проф. Атанас Георгиев.


Около 300 състезатели ще се включат в отделните дисциплини. Първият старт е спринтът, който започва точно в 10:00 часа на 22 юли (вторник), а веднага след неговия край (в 13:30 часа) е официалното откриване на шампионата.  


Над 30 доброволци ще помагат за организацията и провеждането на турнира. Първите отбори вече пристигнаха в у нас и проведоха тренировки. България ще бъде представена с максимален брой състезатели – 6 юноши и 6 девойки.

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари
Още по темата