След Нанджинг Джорджи прави благотворителен моноспектакъл

Плуване
Добави в Svejo
    Viasport 05/08/2014 15:20
След Нанджинг Джорджи прави благотворителен моноспектакъл

Талантливата ни плувкиня Георгия Кадоглу ще направи своя дебют на софийската театрална сцена след приключване на младежките олимпийски игри в Нанджинг, Китай (16-28 август).


Джорджи е планирала да изнесе своя моноспектакъл „Неточка Незванова” някъде около рождения си ден – на 9 ноември тя ще навърши 16 г. Приходите от билети ще отидат благотворително за деца в неравностойно положение, обяви днес самата Джорджи.


На игрите в Нанджинг тя ще плува 50 и 200 м бруст, както и 200 м съчетано, където именно ще съсредоточи силите си.  „Самият факт, че ще участван на този най-голям форум за моята възраст е достатъчен успех за мен. Най-важното ще е да подобря личните си постижения, а класирането във финал ще бъде голям успех”, сподели Кадоглу.


„Прогресът на Джорджи се дължи не само на мен, а на всички хора, които ни помагат в лицето на главния селекционер Георги Дангалаков, федерацията и въобще всички около нас. Ние работим в екип и съм щастлива, че можем да разчитаме един на друг”, обяви нейната майка и треньорка Гергана Василева.


Както е ясно, Георгия има квота и за европейското първенство при жените в Берлин. „Тъй като датите на състезанията съвпадат, избрах да плувам на олимпиадата, защото подобен шанс всеки има веднъж в живота, а шампионатите при жените тепърва ще ми предстоят”, заяви Джорджи.


Освен това тя е единствената девойка старша възраст, която има и норматив за участие на световното при големите в малък басейн в Доха през ноември.
Голямата цел като на всеки спортист е участие в олимпиадата при жените. За да стигне до Рио през 2016-а, когато ще е на 17 г., Кадоглу иска първо да покрие норматив „А”, за да е сред сигурните участнички, а после да гони класиране в топ 16.

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари