Грациите искат чиста игра, а не олимпийски медал

Художествена гимнастика, Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 06/08/2014 17:02
Грациите искат чиста игра, а не олимпийски медал

Момичетата от националния ансамбъл за девойки се обединиха около мнението, че отиват на младежката олимпиада в Нанджинг не за медали, а да изиграят добре съчетанията си.


Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, Габриела Стефанова и София Рангелова, водени от треньорката Камелия Дунавска, ще играят в конкуренцията на Русия, Египет, Канада, Узбекистан и Казахстан. 6-те ансамбъла ще играят в квалификациите по едно съчетание на 5 обръча и на 5 чифта бухалки, като за финала се класират само първите 4.


"Малко късно започнахме подготовка, тъй като получихме квотата в последния момент след отказа на Океания да прати свой тим. Момичетата ни обаче категорично заслужават да участват в Нанджинг - заяви Камелия Дунавска. - Така обаче успяхме да си починем. След квалификацията в Москва започнахме подготовка за съчетания с нови уреди, избирахме нови музики. Но след като бяхме поканени, тренирахме с по-голям заряд. Тези момичета от догодина са в категория жени. Имаме уверение от федерацията, че отборът ще се запази и ще бъде като втори при жените. За гимнастичките младежката олимпиада е просто поредното състезание. Те няма да се откажат след него", заяви още Дунавска.

 

При индивидуалните състезателки ще ни представя Катерина Маринова, която бе предпочетена пред извоювалата квотата Ерика Зафирова, тъй като върви по-добре в подготовката и представянето си по състезания.


„Катето е от Варна, тренира при мен в националния отбор вече повече от година. Играта й се харесва на всички и се надявам на добри изпълнения на олимпиадата. Има ново съчетания на топка. Леки болежки в кръста малко я притесняват, но се надяваме в Китай всичко да е наред”, обяви националната треньорка в индивидуалното направление Ефросина Ангелова. Специалистката ще пътува с Катя за Нанджинг, но ще спи извън олимпийското село, тъй като според изискванията на МОК имаме право само на един треньор и това ще е Камелия Дунавска.


12 гимнастички ще спорят в квалификациите, а за финала в многобоя се класират само първите 8.

 


За единствения ни олимпиец в леката атлетика – ЧЕТЕТЕ ТУК----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари