За какво момичетата трябва да се доверят на майките си

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 15/09/2014 14:00
За какво момичетата трябва да се доверят на майките си

Понякога не оценяваме родителите си и след години може да съжаляваме, че не сме били близки с тях. Понякога в годините на пубертета губим своята връзка с тях, отчуждаваме се и спираме да споделяме. Истината е, че родителите ни мислят доброто и не бива да се отдръпваме от тях, особено в тийнейджърските години, когато имаме нужда от съвети и подкрепа. Сега ще поговорим за отношенията между майките и момичетата. За кои неща трябва да се доверявате на майките си и да послушате съветите им.

Любов. Колкото и да не искате да разкажете на майка си за новото ви гадже, най-добре е да го направите. Тя има повече опит от вас и със сигурност ще ви даде съвет, който да ви е от полза. Когато човек е влюбен, не вижда трезво, а майките винаги ни мислят доброто. Затова послушайте майка си, когато иска да ви каже нещо по тази деликатна тема. Всеки случай тя има повече опит от вас и е преживяла първото влюбване, първата раздяла и всички любовни трепети, през които един млад човек минава.

Красота. Всяка жена трябва да знае как да се грижи за външния си вид. Проблемът е, че в началото тийнейджърките нямат много опит и не знаят кое е най-добре за визията им. Затова се допитайте до майка си. Тя ще ви даде съвет и ще ви сподели какво да направите, за да изглеждате още по-добре.

Първите опити в секса. Недейте да криете, че вече не сте девствена. Дори майка ви отначало да реагира бурно, след това ще се успокои. Тя може да ви заведе на лекар, ако имате нужда, да споделите терзанията си с нея и да почерпите опит. Не си мислете, че майките не разбират, всеки случай ще ви даде правилен съвет.

Първият сутиен. Това е вълнуващ момент за всяко младо момиче. Разбира се, повечето девойки изпитват притеснение да отидат сами в магазин за бельо и да си купят сутиен. Освен това не разбират от размери, модели и не знаят кой точно да си купят. Най-добре е да отидете на пазар с майка си. Тя ще ви посъветва кой е най-подходящият сутиен за вас и ще ви служи за подкрепа.

Гинекологичен проблем. Няма защо да криете от майка си, ако усещате, че нещо не е наред там долу. Без значение дали водите полов живот или не, пробвайте да споделите с нея. Тя ще ви заведе на лекар и ще се погрижи да се излекувате.


Източник: teenproblem.net

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари
Още по темата