"Децата на София" се превръща в национално първенство

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 23/09/2014 12:57
"Децата на София" се превръща в национално първенство

Атлети от цялата страна ще участват в 9-ото издание на турнира „Децата на София” на националния стадион „Васил Левски” на 4 октомври.


„Състезанието се превръща в малко национално първенство, похвали се с чувство за хумор главният организатор на турнира Магдалена Христова. - Имаме заявки от цяла България - през Русе, Бургас, Враца и много други. В България няма много прояви за деца и интересът към тях винаги е много голям. Въпреки че има още време за заявки, очаквам да се включат около 400 деца. Само тези, които аз тренирам, ще бъдат 50.”


В състезанието са включени десет дисциплини - 60 м, 100 м, скок дължина, 300 м, 600 м, 800 м, скок височина, гюле. В тях ще имат право да участват атлети, родени до 1999 г.


„При мен нещата с организацията на състезания се случва лесно. Когато имаш желание, всичко става, каза Христова. – Имам късмет, че зад гърба си имам хора, които ми помагат в тези начинания – всички, свързани с моя клуб „Приорити спорт”. Умея да печеля доверието на хората, което ми помага не само в комуникацията около турнирите, но и с работата ми с децата.”


Председателят на БФЛА Добромир Карамринов заяви, че турнирът „Децата на София” в важен не само за леката атлетика, а за спорта и нацията.


„Преди време пред подрастващите стоеше въпросът какъв спорт да тренират, а сега има много повече пътища. Но спортът ще помогне във всеки един житейски път. Маги, една от най-големите ни атлетки, остана в спорта ни и се отдаде да предаде това, което може и знае за леката атлетика, коментира Карамаринов. – Тя е и най-активният ни преподавате по програмата „Детска атлетика”, която спечелихме като проект от ИААФ.”


Началото на „Децата на София” е в 10:00 часа на 4 октомври. Първоначално проявата беше насрочена за 27 септември, но заради футболната среща от групите на Шампионската лига между Лудогорец и Реал (Мадрид) ще бъде затворен kационалния стадион от 26 септември до 2 октомври.

 

Подробности къде се подават заявки за участие може да намерите ТУК


Още новини за леката атлетика, четете ТУК


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари