Бургаските атлети: Беше чест да се срещнем с легендата Сергей Бубка

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 20/10/2014 16:31
Бургаските атлети: Беше чест да се срещнем с легендата Сергей Бубка

Стартът на многофункционалната зала „Арена Бургас“ беше даден лично от легендата на световната лека атлетика Сергей Бубка.

 

Той, заедно с кмета на града Димитър Николов и президента на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов, посети мястото, където до 2 години трябва да бъде построена залата. Тя ще е и единствената в България, която ще отговаря на световните стандарти и за лека атлетика.

 

С началото на проекта беше обявена и официалната кандидатура на Бургас за домакин на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019-а. Да видят легендата Бубка дойдоха стотици бургазлии. Най-ентусиазирани от присъствието на великия спортист в крайморския ни град обаче бяха местните атлети. Те се срещнаха с Бубка, а някоои от състезателите на „Европул” споделиха емоциите си с BGathletic.com.

 

„Чувството е прекрасно, за нас е огромна чест, че имахме възможността да се срещнем с една жива легенда в леката атлетика, да вземем автографи и лично да си направим снимка с него”, заяви Павлина Стоянова.

 

„Изключително отзивчив и позитивен човек, който много ни мотивира. Каза ни, че "шампиоанът не се ражда, а шампион се става", каза Мария Димитрова.

 

„За нас е огромна привилегия именно Сергей Бубка да направи първата копка на залата. Началото на едно такова начинание е от голямо значение. Надяваме се в тази зала световните лекоатлети да постигнат също толкова големи успехи, колкото и неговите”, сподели пък Йоана Томова.

 

„Беше изключително приятно, че самият Бубка дойде в Бургас не само да направи първата копка, но и да отдели малко време и за нашия отбор. Беше изключително искрен към нас, мотивира ни към победи и беше готов да изслуша всеки от нас. Никога до сега не се бях срещала с толкова голям спортист”, разказа Татяна Дячкова.

 

Още за посещението на Сергей Бубка четете в сайта BGathletic.com - ТУК


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари