Коледен изпит за ученически степени по таекуон-до ITF

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 20/12/2014 18:41
Коледен изпит за ученически степени по таекуон-до ITF

С коледен изпит за ученически степени от 9-и до 5-и гуп по таекуон-до ITF завършва 2014-а за столичния ABC Fight Club. Изпитът се проведе в залата на националния стадион „Васил Левски“ и в него се включиха общо 46 трениращи.

Изпитната комисия беше в състав - грандмайстор Ким Унг Чол (IX дан), основател на таекуон-до в България, и Красимир Гергинов (VII дан), дългогодишен инструктор и международен съдия. Участниците в изпита показаха умения по програмата, която включва обща физическа подготовка, упражнения за гъвкавост, форми (тул), удари с крака и ръце от основната техника в таекуон-до и теория.

 

Най-малките, защитили степени, бяха на 7 години. Успешното представяне на изпита е насърчение за добре свършената работа от инструктори и трениращи и стимул за още по-усърдни тренировки следващата година.

Изненадата на вечерта пред родители и гости беше специалната демонстрация, подготвена от двете групи трениращи - на Амалия Колева (IV дан), Недялка Бачева (III дан), Адриян Хаджийски (II дан) и Петя Станева (I дан). Участниците в демонстрацията показаха основните аспекти на таекуон-до – форми (тул), спаринг и самоотбрана. Най-много аплодисменти предизвикаха атрактивните сценки за самозащита – най-новата състезателна дисциплина в таекуон-до, която привлича все повече зрители.

 

ABC Fight Club приключва 2014-а с двама европейски шампиони - Амалия Колева, спаринг, таекуон-до, и Дюк Нуамеруе, кикбокс, както и множество медалисти от национални и международни първенства във всички възрастови групи.

На 19 декември бе коледното парти на клуба, на което бяха поканени трениращите, родители и приятели, а в почивните дни тренировките продължават по празничен график.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари