Направиха първа копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 26/01/2015 18:30
Направиха първа копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец

Първата копка на Образователно-спортен комплекс Лозенец беше направена днес от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, изпълнителният директор на „Образователно-спортен комплекс Лозенец” ЕАД Кремена Пенева, временно изпълняващият длъжността посланик на Великобритания в България Сара Райли, председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов и други.

Модерният образователен център за деца между 2 и 18 г. ще бъде реализиран на бул. „Никола Вапцаров” 47 до началото на следващата учебна година, когато се очаква учениците на детска градина и училище „Св. Георги” да влязат в новата сграда.

 

Образователно-спортен комплекс Лозенец е на стойност 34 814 148 лв., като половината от финансите са вложения на инвеститора „Образователно-спортен комплекс Лозенец” ЕАД, а останалата са предоставени по инициативата JESSICA (50% предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София и 50% от Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.).

„Впечатлен съм от този проект, той надхвърли очакванията ми - коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на церемонията за първата копка на проекта. – Този проект е пример за инвеститорите как може да се направи комплекс, който да съчетава високо ниво на образование и сериозно отношение към спорта.

 
Още за проекта – ЧЕТЕТЕ ТУК

 

ФОТОГАЛЕРИЯ от първата копка  - ТУК

 

ОЩЕ ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОЕКТА И ИНВЕСТИТОРА ВИЖТЕ ТУК 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари