Ивет Горанова с бронз от европейското по карате

Карате
Добави в Svejo
    Viasport 11/02/2015 14:45
Ивет Горанова с бронз от европейското по карате

Българската състезателка по карате Ивет Горанова от плевенския клуб Петромакс извоюва бронзов медал на европейското първенство за юноши, кадети и младежи до 21 г. в Цюрих, Швейцария.


Състезанието се проведе от 4 до 9 февруари и в него участваха общо 955 състезатели от 47 национални федерации.


България бе представена на татамито в Цюрих от петима от най-добрите ни каратеки. Освен Горанова, която стана трета при кадетките 14-15 г. до 54 кг, изключително добра техника показаха още: Силвия Вангелова от клуб Аида Нет при девойките до 21 г. в кат. до 55 кг и Александра Стублева от столичния клуб Никон в същата възраст в кат. до 68 кг.


В мъжкото направление сили премериха Валентин Йорданов от клуб Будо, който се състезава при кадетите до 57 кг и Васил Ривов от клуб Аида Нет в същата възраст до 52 кг.


Състезателите, които ни представиха в Цюрих, бяха определени след отличното им представяне по време на национално първенство по карате, национална купа по карате, турнир "Самурай", Балканско първенство по карате, както и заради успехите им по време на Grand Prix Croatia 2015.


Медалистката от европейското Ивет Горанова бе ненадмината и на татамито по време на турнира в Хърватия и извоюва един от трите златни медала. Останалите два златни медала бяха извоювани от Силвия Вангелова и Александра Стублева. Стублева грабна златото и на международния турнир по карате в Троян.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари