10-и юбилеен турнир по спортни танци "Монтана Оупън"

Спортни танци
Добави в Svejo
    Viasport 11/03/2015 19:18
10-и юбилеен турнир по спортни танци "Монтана Оупън"

Десетият юбилеен турнир по спортни танци "Монтана Oупън 2015" ще се проведе на 21-и и 22 март 2015 г. Той ще започне в 11:30 часа в зала “Младост” с надпревара при детските и юношеските състезателни класове. Официалната част ще стартира в 18:30 ч. 

 

В международното събитие ще вземат участие отбори от всички балкански страни, както и танцови двойки от Хърватия, Словакия, Израел, Молдова, Беларус, Русия и Унгария. В първата част на турнира ще се включат и спортни клубове от всички краища на страна. Те ще бъдат оценявани от международна съдийска бригада.

 

Турнирът се организира от клуб по спортни танци “ОГОСТА данс” в партньорство с общините на Област Монтана. Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци. То отговаря на всички международни стандарти на WDSF (World Dance Sport Federation).

 

През изминалото десетилетие в танцовия празник участваха състезатели и съдии от 20 държави на три континента. Аплодираха ги над 20 000 зрители. Общините в Област Монтана са гръбнакът на Международния турнир по спортни танци "Монтана Oупън". Той се превърна в обща кауза, благодарение на подкрепата и на бизнеса. Всички заедно превърнаха турнира в престижно събитие за Северозапада.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари