Таекуон-до ITF вече и в столичния ж.к. „Дружба“ (ГАЛЕРИЯ)

Таекуондо - ITF
Добави в Svejo
    Viasport 18/04/2015 13:37
Таекуон-до ITF вече и в столичния ж.к. „Дружба“ (ГАЛЕРИЯ)

Дисциплина, увереност, състезателен дух, постоянство - това са само някои от качествата, които се придобиват от заниманията с бойни изкуства. И още: физическа издръжливост, координация на движенията, здравословен начин на живот…

 

От 15 април 2015 г. децата и юношите от столичния ж.к. „Дружба“ имат още една възможност да се запознаят и практикуват корейското бойно изкуство таекуон-до ITF, едно от най-популярните в България.

Това става факт с инициативата на „ABC Taekwon-do Club“, който организира тренировки за деца и младежи в ж.к. „Дружба“ 3 до бл. 311, T Market, етаж 2. Занятията се провеждат в сряда и петък от 18:30 до 19:30 часа, а първата тренировка е безплатна - подарък от клуба.

 

Инструктор е Петя Станева (I дан), многократен медалист от национални състезания по таекуон-до и кик бокс, а в момента студентка в Националната спортна академия, специалност "таекуон-до“. От няколко години тя преподава в детските групи на клуба на националния стадион „Васил Левски“, където тренировката е съобразена с възрастта на децата.

Заниманията по таекуон-до в клуба се провеждат по методика, утвърдена от корейските майстори, работили в България още от 80-те години на ХХ век до днес. Техниките се основават на принципите на съвременната наука, в частност на физиката, която учи как да генерираме максимална сила. Духовните принципи стъпват на традиционното етично наследство на Изтока.
 
„ABC Taekwon-do Club“ е един от най-старите клубове, които развиват бойни изкуства в България. Основан е от сахьоним Красимир Гергинов (VII дан), който се занимава с бойни изкуства повече от 38 години. Той е международен инструктор и международен съдия по таекуон-до, вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF в периода 1999–2013 г.

 

Бил е републикански шампион и национален състезател, както и треньор на националния отбор. В продължение на години състезателите от школата на клуба успешно представят България на световни и европейски първенства.

Повече информация и записвания за тренировките по таекуон-до ITF в ж.к. „Дружба“ - на тел. 0886658408, Петя Станева.

Предлагаме ви и фотогалерия със снимки от изпит за ученически степени на столичния ABC Fight Club по таекуон-до ITF. Те показват различни аспекти от изпита: основна техника, форми, обща физическа подготовка, характерните удари с крака и др.

 

Фотосите, ВИЖТЕ ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари