Ученици от „Св. Георги” отбелязаха патронния си празник във Военния музей

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 23/04/2015 15:06
Ученици от „Св. Георги” отбелязаха патронния си празник във Военния музей

С уникален по рода си празник учениците от ЧСОУ „Св. Георги” отбелязаха днес патронния празник на своето училище. За втора поредна година той се проведе с изнесени активности във Военния музей в София.


Ученици от подготвителния до 7-и клас изкараха целия ден сред оръдията в градината и експонатите в залите на музея, където имаха различни интересни и поучителни занимания, посветени на Св. Георги. Мотото на празника бе "Нашето историческо и духовно наследство“.


Заместник директора на училището г-жа Ваня Къндова приветства ученици, учители и родители с думите: „За мен е чест и удоволствие да ви поздравя с днешния празник. Като всяка година, това е ден, в който заедно можем да покажем сплотеността и взаимопомощта си в името на един общ, подкрепен от всички резултат. Сигурна съм, че днешният ден ще ни донесе нови приятелства, изключителни творби, емоции и спомени.“


Г-жа Даниела Северинова, основател и изпълнителен директор на St. George International School&Preschool, се включи чрез жива връзка от Дъблин, където представя училището на престижна международна конференция.


Децата, които се учат и на български, и на английски език в школото, минаха няколко занимания под формата на игри, които се оказаха интересни и забавни и за малцината родители, дошли да ги наблюдават, а също и за минувачите около оградата на музея. Всички ученици бяха разделени на 10 групи, като в тях попадаха деца от всички възрасти и класове. „Това се случва за първи път, като идеята на тези групи е да се научат да работят в екип, да помагат на по-малките от тях. Тези групи представляват минипроект на нашето училище и стремежът ни е именно такъв – да научим децата на екипност”, сподели една от преподавателките в школото Стела Стоянова.

 

Децата започнаха с изработването на иконата на Св. Георги и националния трибагреник с нетрадиционни материали като леща и боб, като всяка творба бе оценена от жури и съответно бяха избрани най-добрите.

 

Докато едните творяха в залите, другите отбори трябваше да намерят в двора на музея скрити символи, които да формират думата Lion и червено-белия кръст на Св. Георги.

 След кратка почивка и обяд в една от залите на музея, учениците от школото трябваше да пресъздадат на сцената по една история от легендата за Св. Георги, който убива дракона и спасява дъщерята на управителя на завладяния град. На някои се падна история на български, а на други - на английски, след което имаше оценки и награди за всички отличили се.

 

Групите получиха награди в следните категории: най-въздействащо представяне, най-голяма увереност при представянето, за проявен ентусиазъм, за най-мотивирана група, за най-добра дисциплина, за самостоятелност, за оригиналност при творческото представяне, за най-достоверно представяне, за най-добро технично изпълнение на поставените задачи, за най-добри презентационни умения.

 

 

„Децата всяка година очакват с огромен интерес този празник и знаят, че на него винаги има нещо нетрадиционно и забавно. Всички се включват с готовност в предизвикателствата и накрая всички сме доволни от свършената работа”, допълни г-жа Стоянова.

 

 

Още за училище "Св. Георги" - ЧЕТЕТЕ ТУК

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com 


Коментари