Гимнастици и акробати стартираха с куп медали във Варна

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 07/05/2015 17:30
Гимнастици и акробати стартираха с куп медали във Варна

Българските гимнастици и акробати започнаха с куп медали своето участие на Международния турнир за подрастващи, който съпътства Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Състезанията започнаха още в 8:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна със съчетания на момчетата до 14, 16 и 18 годишна възраст, както и с изпълнения на акробатите в група 11-16 години.


Най-добрите резултати на българските гимнастици дойдоха при най-малките – до 14 години. Валери Рангелов спечели многобоя, приключвайки състезанието с още 5 от 6 възможни отличия на отделните уреди.


„Това е най-големият турнир, който съм печелил. През цялото време ми беше много притеснено  дали няма да допусна някоя грешка, да падна от уред. Радвам се, че успях да се справя и сега гледам напред към следващите състезания“, сподели шампионът.


На минимална разлика след него остана Теодор Трифонов, който зае третото място, а втори в многобоя е турчинът Мехмед Айберк.

 


В по-горната възрастова група, до 16 години, Денислав Дамянов остана втори в многобоя, след като взе 4 медала на отделните уреди, сред които злато на висилка.


„Не съм изненадан от представянето на момчетата. За повечето състезатели в по-ниските възрастови групи това беше първо голямо състезание. Стресът и емоциите бяха в повече. Въпреки това мога да отлича Валери Рангелов и Теодор Трифонов. Те се справиха много добре. Двамата са част от групата състезатели, които в рамките на месец ще участват в 4 турнира и може би това е и причината да се намират в най-добра форма. За почти всички останали сега започва подготовката за Европейския младежи олимпийски фестивал, който ще се проведе през август в Тбилиси, Грузия и е нормално да не са в оптимално състояние“, коментира треньорът на юношеския ни национален отбор Димитър Митев.


Денят започна успешно и за българската акробатика, след като Светослав Георгиев и Мартин Симеонов спечелиха злато в темповата комбинация при 12-18 годишните.
„Честно казано до последния момент преди да ни обявят за победители не знаехме на кое място сме. Винаги сме концентрирани върху собственото си представяне и не следим конкуренцията. Важно е и утре да продължим по този начин“, споделиха победителите.

Отлично представяне направи и смесената ни двойка Силвина Митрева и Калоян Нинов, които спечелиха бронзов медал в темповата комбинация при 11-16 годишните.


„Това ни е първото голямо състезание заедно, защото сме двойка от началото на есента през миналата година. Всичко е въпрос на артистичност. Допуснахме леки грешки, но компенсирахме с добра хореография и сме много доволни от третото място“, споделиха Силвина и Калоян. 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари