Литекс заяви отбор в новата „Б“ група

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/05/2015 16:10
Литекс заяви отбор в новата „Б“ група

От новия сезон Литекс ще обиграва младите си футболисти в свой отбор в „Б“ група. "Оранжевите" заявиха пред БФС желание да сформират тим, който да участва във втория ешалон, пише официалният сайт на клуба.

 

Ловчанлии бяха сред инициаторите на новъведението, прието от БФС по-рано тази пролет. Идеята е след юношеския футбол играчите да натрупат опит и прогресират на по-високо ниво и така да се улесни интеграцията им в „А“ група.

 

„Отлична идея, която смятаме, че ще допринесе за развитието на нашите таланти от Академията. В „Б“ група ще имат отлична възможност да покажат потенциала си, ще се калят по-бързо в сериозни битки и така да се борят за място в първия отбор. Пожелаваме им успех“, заявиха от ръководството на клуба.

 

Младите футболисти на Литекс не само ще тренират по методиката на представителния отбор, но и ще играят официалните си мачове на перфектен терен. За домакинските срещи от шампионата на “Б” група клубът заяви Градски стадион "Ловеч", който притежава нужния лиценз за тази цел. Съоръжението ще бъде домакин и на срещите от Младежката Шампионска лига, за която се класира набор 1997.

 

В момента на арената с пълна сила се извършва първия етап от реновирането му. Цялото старо покритие ще бъде премахнато, ще се изгради нова дренажна и напоителна система, след което ще бъде положена естествена тревна настилка по немска технология и съобразена с климатичните условия на страната ни.

 

Независимо от метеорологичните условия и дъждовен период, които малко забавят работата, от клуба увериха, че за първия кръг на Лига Европа теренът ще е оптимално добро състояние за експлоатация. Ловчанлии вече имат опит за скоростно бързо строителство. През 2010 г. клубът направи почити изцяло нов стадион за рекордните 48 дни, с което удиви инспекторите на УЕФА.

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари