България осма в отборното на ЕП по модерен петобой в София

Модерен петобой
Добави в Svejo
    Viasport 30/05/2015 19:51
България осма в отборното на ЕП по модерен петобой в София

Националите ни по модерен петобой до 21 г. Димитър Кръстанов и Явор Пешлеевски приключиха днешния ден в индивидуалната надпревара - финали с 14-то и 30-то място.


В отделните дисциплини Кръстанов се класира: фехтовка 22-и, плуване 12-и, конна езда 35-и, комбинирана (стрелба и бягане) 5-и. Общият му брой от точки е 1400. Пешлеевски не беше убедителен в първите две дисциплини фехтовка и плуване и финишира съответно 13-и и 34-и. На паркура при конната езда Явор завърши трети, а в комбинирата остана 32-ри и с общ сбор от 1372 точки се класира на 30-то място в крайното подреждане.


Шампион стана Себастиян Стасяк (Полша) с 1472 точки, със сребърен медал е Олег Наумов (Русия) 1460 точки, а с бронзовото отличие си тръгна Кирил Касияник (Беларус), който завърши с 1453 точки.


В отборната надпревара от днешния ден на шампионата България е на осмо място, а шампион стана Русия, пред Германия и Франция.


Утре е последния ден на европейското първенство, в което участват 107 състезатели от 23 държави, като България ще бъде представена в смесените двойки - финали от Малина Деянова и Явор Пешлеевски.

 

Шампионатът се провежда на спортен комплекс „Диана”, а входът за зрители е свободен.

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари