90 деца се учат да плуват безплатно в Долня баня

Плуване
Добави в Svejo
    Viasport 08/07/2015 16:15
90 деца се учат да плуват безплатно в Долня баня

За десета поредна година на 25-метровия открит плувен басейн с минерална вода в Долна баня 90 деца от рилския град - начинаещи и напреднали на възраст от 7 до 10 години, ще се включат и това лято в програмата на Министерството на младежта и спорта "Научи се да плуваш".

 

Целта на безплатния достъп до спортната база и квалифицираните специалисти през лятната ваканция е да се създаде мотивация за спортни занимания у децата с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време, казват организаторите.


Обучението по плуване и тази година се осъществява от местния спортен клуб Нон-стоп с председател Емилия Габерова-Кирилова.


През двата летни месеца юли и август заниманията по програмата ще се провеждат три пъти седмично в 6 групи сутрин и следобед в рамките на един учебен час.


Като партньори и тази година в програмата "Научи се да плуваш" са включени и малките възпитаници от Дома за деца лишени от родителска грижа "Констанца Ляпчева", както и учениците от начален курс на СОУ "Неофит Рилски".


Освен че малчуганите от рилския град ще овладяват в продължение на двата летни месеца основите на плувните стилове, те ще се запознаят и с опасностите при плуване и къпане във водоеми, както и с елементарни начини за оказване на първа помощ и самопомощ при инциденти във водата.

 


По вече установена традиция ръководството на спортния клуб, домакините на басейна и организаторите на програмата в края на обучението ще проведат заключителен плувен преглед и състезание, на които всяко дете ще демонстрира пред своите родители какво е научило през лятото по сините коридори.

За трета поредна година пък 40 ученици от 3 до 6 клас на СОУ "Неофит Рилски", водени от директорката Петя Янева, ще прекарат една седмица от лятната си ваканция на морето в село Равда.


Традиционната почивка и отдих на морския бряг е подарък от община Долна баня и кмета Владимир Джамбазов, който ще осигури и на още 40 ученици от 7 до 11 клас същата лятна морска ваканция до края на месеца.

Снимки: Любомир Кузев

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари