Сергей Бубка: Спортът и училището са неразривно свързани

Лека атлетика, Образование
Добави в Svejo
    Viasport 10/07/2015 14:08
Сергей Бубка: Спортът и училището са неразривно свързани

Вицепрезидентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) – великият атлет Сергей Бубка, изпрати специално писмо до президента на Международната федерация за спорт в училище (ISF) Лоран Петринка във връзка със завършилите световни ученически игри по лека атлетика във Вухан, Китай.


В него многократният световен рекордьор в овчарския скок благодари за провеждането и чудесната организация на първенството.


„Трябва да се отбележи, че това е фантастична идея и традиция на ISF да организира такова международно състезание сред учащите и да комбинира в едно спорт и образование. Спортът и училището са неразривно свързани и физическото обучение и спортът играят важна роля при цялостното образование на нашите младежи – се казва в писмото на Бубка. И още – Аз съм убеден, че един от важните начини за развитието на атлетите като цяло е именно чрез училищния спорт и като вицепрезидент на IAAF ще направя всичко по силите си, за да използваме потенциала на ISF и училищния спорт за развитие на спортисте по целия свят”.

Писмото на Сергей Бубка, предоставено на Viasport.bg от БАСУ – ВИЖТЕ ТУК

Както Viasport.bg писа, България спечели пълен комплект медали в Китай, а още за самите игри и много снимки – ВИЖТЕ ТУК.

 

Снимка: LAP.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари