Здравният министър ще контролира училищните бюфети

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 15/09/2015 18:20
Здравният министър ще контролира училищните бюфети

Бюфетите в училищата да бъдат внимателно контролирани през цялата учебна година и всички нарушения да бъдат изнасяни веднага в медиите. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по време на дискусията „Здрави в училище”, организирана от вестниците „Труд” и „24 часа”.


В близките дни ще бъде изготвена фейсбук страница „За здраво поколение”, която ще е изцяло в услуга на родителите. Предстои организирането на беседи, кръгли маси, семинари и обучения в цялата страна за здравословно хранене.


„Модерната държава е тази, която осигурява на своите съграждани условия за здравословен живот. Искаме да създадем обществена среда, която да наложи модела, че да живееш здравословно е модерно и интелигентно”, каза д-р Москов.


Проф. д-р Донка Байкова посочи, че хипертонията, лошият холестерол, диабетът тип 2 се появяват все по-често при деца и подрастващи у нас. Проучванията показват, че тези болести се появяват при нашите деца вследствие на наднормено тегло и обездвижване.


Анатоли Илиев от Столичния общински съвет предложи да се въведат отново здравните карти в училищата, в които да се вписват данни за учащите в началото и в края на учебната година.

 

От сайта „БГ Мама” поискаха от Министерството на образованието и науката да премахне оценката по спорт в училищата, защото това действа потискащо върху децата.

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари