Помолете се за България и за вашите близки

Добави в Svejo
    17/11/2015 10:18
Помолете се за България и за вашите близки

Как петък, 13 ноември, Световният ден на добротата, се превърна в такава трагедия?

Не знам как да започна. Каквито и думи да използвам те ще са малко, защото това, което се случи в петък вечерта в Париж, е ужасяващо. Какви хора са тези? Да изпитват удоволствие от това да убиват невинни хора, да съсипват собствените си животи, да стават на парчета в името на какво!?

 

В края на седмицата всеки търси начин за развлечение и това е напълно нормално. На кино, на концерт, на футболен мач... И точно тогава някакви безмозъчни същества решават да убиват, да взривяват, да тероризират невинни граждани...

 

Лошото е, че никой не е защитен от тези събития. Никой не знае тези, безмозъчните, какво ще решат утре, коя държава ще набележат. Съпричастен съм към близките на загиналите, към жертвите към всички, които по един или друг начин са пострадали, но си задавам и един въпрос.

 

Ако в България се случи нещо подобно дали ще има такъв отзвук? Дано никога не разберем. Защото не сме в безопасност. Не знам бежанци, Ислямска държава или някоя друга терористична организация какви планове имат. През 2012-а в Бургас се случи нещо подобно в по-малки размери, но все пак се случи бомбен атентат.

 

Сега всички плюят по полицаите за техните стачки, а ако се случи нещо подобно, нали това ще са хората, които ще рискуват живота си за моя, вашия и на вашите близки. Не бъдете толкова критични, защото хората, които работят в тази сфера, също имат семейства, жени и деца. И тях ги чакат да се приберат вкъщи живи и здрави.

 

Идват едни от най-хубавите празници и това е предпоставка за нови терористични атаки. Помолете се за вас и вашите близки, за здравето на цяла България, защото това е всичко, което имаме. Може да е малко, но бъдете горди, че сте българи.

 

Бог да пази България.

 

Почивайте в мир, невинни хора.

 

#PrayForParis

 

Мартин Тодоров

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) от сезон 2006/2007 до 2013 г. Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г. Студент в Националната спортна академия със специалност "Треньор по футбол".

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари