Дестини от Малта спечели "Детската Евровизия", нашите са девети

Добави в Svejo
    Viasport 22/11/2015 08:32
Дестини от Малта спечели "Детската Евровизия", нашите са девети

Дестини Чукуниери от Малта спечели безапелационно „Детската Евровизия“ с песента Not My Soul. България беше домакин на поредното 13-о издание на песенния конкурс.

 

Тази година се включиха 17 държави - Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора и България. Нашите представители Габриела и Иван останаха на девето място.

 

Присъствието на Австралия е леко необичайно, макар че представителката й е от македонски произход. Австралия не е в Европа, но тази година за първи път участва в Евровизията и за възрастни, и за деца, като гост. В държавата континент конкурсът се радвал на голяма популярност.

 

„Детската Евровизия“ протече при добра организация, а сценарият се вписа идеално в зададения формат, за който липсата на изненади и нововъведения явно са важни. Водещата Поли Генова смени няколко тоалета, водеше в преливащо бодряшко настроение, децата, част от които в късно тийнейджърска възраст, бяха в чудесна форма.

 

Българската двойка Габриела и Иван пя песента "Цветът на надеждата". Габриела с пищна рокля "ала принцеса" и с добре отработени маниери и по-непосредственият Иван, спретнат във фрак и розово-лилава папйонка, в които видимо не се чувстваше много удобно, пяха с апломб и чувство. Край тях момичета играеха художествена гимнастика. България остана на девето място, като събра 8 точки от Малта, 8 от Италия и 12 от Ирландия.

 

Конкурсът се провежда от 2003 г. Миналата година България зае второ място в Малта - след Италия, с песента „Ще бъде детска планета“ на Крисия, Хасан и Ибрахим и това се оказа повод за несекваща цели 12 месеца бурна национална гордост.

 

Във визитката на тазгодишната победителка Дестини Чукуниере пише: "Като оставим настрана страстта ѝ към пеенето, Дестини също обожава да танцува. Въпреки крехката ѝ възраст, тя вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на Singer Stage International Festival, както и общата Голяма награда, сред участници от седем различни държави. Тя представя Малта в Сан Ремо за международния Голям финал в театър „Аристън“ през май 2013 г., където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс."


Източник: Клуб Z

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари