София Селдемирова спечели American Junior 2015 по голф

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 15/01/2016 13:29
София Селдемирова спечели American Junior 2015 по голф

16-годишната състезателка от националния отбор на България по голф София Селдемирова спечели American Junior 2015.

 

Турнирът, в който се включиха младежи и девойки на възраст от 12 до 19 г., се проведе в три кръга в Сейнт Аугустин, Флорида, от 28 до 30 декември 2015 г. 61 състезатели от 21 страни премериха сили в шампионата.


При момчетата България бе представена от друг национален състезател – Любомир Костов, който завърши на 19-о място. Той бе неотлъчно до своята съотборничка София Селдемирова в последния кръг от надпреварата, който й донесе най-бляскавата победа в досегашната й кариера и заслужен подарък за 16-ия рожден ден (27 декември).

 

Българката започна участието си в турнира със самочувствие и след две бърдита и три богита поведе след първия кръг с един удар над пара - 73, и с четири удара преднина пред втората в класирането.

 

“Беше доста ветровито, но това не попречи на играта ми”, отбеляза София след първия кръг.


Вторият ден започна доста по-обезкуражаващо за нея - с двойно боги на първата дупка. Последва пар на втора и ново боги на трета. “На първа дупка беше ужасно - пратих топката в дърветата и след това направих цели три пътинг удара. Опитвах се да си върна контрола, много е натоварващо да мислиш за резултата в турнира”.


В крайна сметка младата ни състезателка успя да се върне в играта и завърши първите два кръга с преднина от шест удара.


В последния кръг София Селдемирова направи запомняща се демонстрация на шампионски дух и перфектна игра – седем бърдита и девет дупки, завършени с пар.

 

С общ резултат един удар под пара за трите кръга София спечели American Junior 2015 - достоен завършен на изключително успешния сезон 2015 на София.

 

Да й пожелаем още повече победи и трофеи през 2016 г.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари