Разпуснаха втория ансамбъл на България

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 04/02/2016 16:41
Разпуснаха втория ансамбъл на България

Ансамбълът девойки в художествената гимнастика, който трябваше да смени златните момичета на Ина Ананиева след олимпиадата в Рио де Жанейро, бе разпуснат.

 

Това стана след последното заседание на Управителния съвет на федерацията, което трябваше да вземе решение за допълнителна селекция за тима на Камелия Дунавска. Подборът обаче се наложи, след като стана ясно, че повечето от грациите са с контузии.

 

Треньорката Дунавска бе привикана за обяснение пред ръководния орган, след което се взе решение вторият ни ансамбъл да бъде разпуснат. Девойките изглеждаха като естествената смяна на женския тим, след бронза им от европейското първенство във Виена през 2013 г. и среброто от младежката олимпиада в Нандзин (Китай) година по-късно.

 

Членовете на Управителния съвет обаче прецениха, че е по-добре момичетата да се върнат в клубовете си, където да бъдат положени всички грижи да излекуват травмите си. Наследничките на златните гимнастички на Ина Ананиева пък ще бъдат подбирани внимателно през цялата година. 

 

Специална комисия ще присъства на всички държавни първенства и контролни, за да набелязва таланти, които след това ще бъдат предложени за участие в състезания за селекция, от където ще се сформира новият ансамбъл жени.  

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари