Околски се препъна в кол и отпадна на слалома

Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 19/02/2016 13:05
Околски се препъна в кол и отпадна на слалома

Българският скиор алпиец Георги Околски отпадна в първия манш на слалома от програмата на продължаващите в Лилехамер зимни олимпийски младежки игри. Самоковецът стартира добре, но преди първата междинна контрола се препъна в кол, пропусна врата и бе дисквалифициран, съобщи bgolympic.org.

В първия манш не финишираха 20 скиори, сред които и носителят на три титли до момента от младежката олимпиада Ривър Радамус от САЩ.

След отпадането си Георги заяви, че е разочарован и че не е искал да приключи по този начин участието си в индивидуалните дисциплини в Лилехамер, още повече, че слаломът е любимата му дисциплина. Той бе и единственият наш представител в днешната програма на игрите.

Утре Георги Околски и Лорита Стоименова ще участват в последната дисциплина от програмата на алпийските ски - паралелен микс с начален час 12:00 българско време. Освен тях от българите в събота в международната смесена щафета от 13 ч наше време трябва да стартира и бронзовата медалистка в шорттрека Катрин Маноилова.

Младежката олимпиада в Лилехамер завършва в неделя, а в понеделник, 22 февруари, всички български спортисти и треньори се завръщат в София с полет през Франкфурт - кацането е насрочено за 20:15 ч на Аерогара София, Терминал 2.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари