Македонци с 4 трофея на "Купа Сандански"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 02/03/2016 19:58
Македонци с 4 трофея на "Купа Сандански"

Македонският Работнички (Скопие) спечели най-много първи места на завършилия турнир "Купа Сандански" в южния град - четири. Любопитно е, че останалите отличия отидоха за местни отбори.

 

Турнирът вече е ежегоден и събира няколко възрасти. Организаторите правят е две надпревари пред лятото - "Купа Несебър", в морския курорт (през юни и август).

 

Недоволство от начина, по който е бил класиран неговия отбор, изрази пред Viasport.bg треньорът на Беласица Петрич (набор 2005) Емил Шаламанов. В група 2 в тази възраст (футбол 7) три отбора събират по 6 точки - Беласица, Янг бойс (Неготино, Македония) и София Спорт, а Димитровград остава с нула.

 

Ако се вземе предвид наредбата на БФС, би трябвало да се направи отделно класиране между триото с равен актив, а Димитровград да се изключи. При това положение Беласица заема първото място и отива на финал. Организаторите обаче дават предимство на Неготино - заради победа в прекия мач с 1:0. Петричани отиват да играят за 3-4 място, а на прекия сблъсък за купата македонците губят от Вихрен (Сандански).

 

"Не мога да си обясня защо постъпиха така с нашия отбор и поради това се обръщам към вашата медия, обяви Емил Шаламанов. - Как да обясня и на футболистите си, които си заслужиха да играят на финал, а трябваше да ги успокоявам. Несериозно е. Потърсих обяснение, но не ми беше даден задоволителен отговор. На сайта на турнира ясно и точно е записано, че се провежда в пълно съответствие с правилника на ФИФА и БФС. Мога да ви изпратя текста от наредбата на БФС, в който е записано как се процедира в такива случаи. И през миналата година е имало такъв казус в Сандански - при набор 1998."

 

Шаламанов допълни, че отборът му е изиграл мача за третото място и е спечелил с 2:1 срещу ДФК Мечетата. Решил е да не обжалва.

 

"Г-н Шаламанов не беше на техническата конференция, на която беше обяснено, че при равни точки се гледат преките двубои, а не се прави отделно класиране, заяви организаторът Владимир Стоянов пред Viasport.bg. - Не бива да се търси тенденция в нашето решение. Та моят собствен отбор - ФК София спорт, победи Неготино в прекия мач, но ние го оставихме на трето място. Занапред ще се допитваме до БФС как да постъпваме в такива случаи."

 

Вижте победителите по възрасти:

 

Набор 1997-1998: Работнички (Скопие)

Набор 1999: Работнички (Скопие)

Набор 2000: Работнички (Скопие)

Набор 2001: Вихрен (Сандански)

Набор 2002: Работнички (Скопие)

Набор 2003: ДФК Мечетата (Петрич)

Набор 2004: Пирин (Благоевград)

Набор 2005: Вихрен (Сандански)

Набор 2006: Вихрен (Сандански)

 

Снимката е от турнира през миналата година.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари