София дава 7,7 милиона лева за спорт

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 16/03/2016 17:50
София дава 7,7 милиона лева за спорт

Над 7,7 млн. лева е заделила Столична община за спортни дейности и инфраструктурни проекти в спорта за 2016 г. Това обяви днес Елен Герджиков, председател на СОС и на Фондация „София – Европейска столица на спорта за 2018“.

 

От тази сума 2,2 млн. лв. са само за спортни дейности. 400 000 лв. ще бъдат заделени за новата програма за подпомагане на ДЮШ на столични клубове, а останалите ще отидат за изграждане, ремонт и поддръжка на спортни съоръжения.

 

През годината ще бъде ремонтиран физкултурния салон на 98-о училище „Св.св. Кирил и Методий“, който ще бъде открит през септември, ще се изгради нова многофункционална зала в 9-а Френска езикова гимназия, както и нов физкултурен салон на Първа английска гимназия.


По новата програма за клубовете ще се кандидатства с проекти, като максималната сума за един клуб ще е 40 000 лв. 70% от сумата ще бъде разпределена между представители на колективните спортове, а останалите – за индивидуалните.


Очаква се на утрешното заседание на СОС да бъде сформирана и временна комисия за анализ на състоянието на Витоша. В срок от шест месеца тя ще трябва да даде пълна информация и да изготви доклад за състоянието и проблемите, съществуващи в планината, като предложи начина за тяхното скорошно преодоляване.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари