Тангра 2008 спечели "Купа Варна"

Кикбокс
Добави в Svejo
    Viasport 17/04/2016 17:40
Тангра 2008 спечели "Купа Варна"

Спортен клуб Тангра 2008 от Свиленград спечели първото издание на отворения шампионат по кикбокс и муай тай "Купа Варна" в зала „Христо Борисов” в морската ни столица.

 

В надпреварата, която бе за деца, юноши и девойки младша възраст и юноши и девойки старша възраст, участваха над 140 бойци от 19 клуба в страната.

 

Домакин и организатор на събитието бе спортен клуб "Вокил" в лицето на неговия председател Галин Димов. Той бе подкрепен от Ордена на тамплиерите в България, с логистична и организационна подкрепа от дирекция "Спорт" при Община Варна и екип от професионални съдии и рефери, предоставени от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

 

Шампионите от Тангра 2008 се представиха с над 14 състезатели във всички дисциплини и извоюваха най-много шампионски и призови места. Купата за най-техничен състезател пък грабна възпитаникът на клуба домакин Радослав Колев (на снимката), който вдигна на крака цялата зала след стъпването си на ринга и демонстрирането на перфектен кикбокс в стил К1.

 

Официални гости на турнира бяха и тримата световни шампиона по муай тай за 2016г. Димитър Илиев, Кристиян Георгиев и Милен Маренов.

 

За шампионите и медалистите в ринговите стилове пък освен медалите и грамотите, бяха подсигурени и предметни награди. Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като първият, който полага началото на нещо ново с тенденцията след година-две да се превърне в международен турнир.

 

Безспорен е фактът, че именно в град Варна има най-много спортни клубове, развиващи кикбокс и муай тай и организирането на събития от този тип ще стават все по-чести.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари